Secretarul britanic de externe Liz Truss a anunțat vineri sancțiuni împotriva a 386 de deputați ai Dumei ruse care au susținut invazia Ucrainei, potrivit AFP.

Duma de StatFoto: Agerpres

Într-un comunicat de presă, ministrul precizează că acești aleși, care au votat pentru recunoașterea independenței regiunilor separatiste pro-ruse Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, sunt afectați de o interdicție de călătorie și de înghețarea activelor lor în Marea Britanie unde nu mai pot face afaceri.

Acest anunț vine la 24 de ore de la anunțul sancțiunilor impuse de Londra asupra a șapte ruși bogați și influenți apropiați de Kremlin, printre care și Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea.

A fost lovit de o înghețare a activelor, o interdicție de călătorie și o interdicție de tranzacționare, ceea ce a pus în așteptare vânzarea anunțată a clubului.

Guvernul britanic a mai spus vineri că ar putea sechestra în curând un apartament de lux cumpărat cu bani gheață de o tânără legată de ministrul rus de externe Serghei Lavrov, ca parte a unei noi legi împotriva banilor murdari.

Polina Kovaleva, de 26 de ani, este fiica Svetlanei Poliakova, despre care se crede că este amanta de multă vreme a lui Lavrov, și a cumpărat acest apartament.

Proiectul de lege privind infracțiunile economice, a cărui discuție în parlament a fost accelerată după invazia rusă a Ucrainei, va facilita pedepsirea cazurilor de „avuție inexplicabilă” aparținând unor persoane fără sursă cunoscută de venit legitim.

-------