Ucraina a acuzat vineri forțele ruse că au atacat un spital de psihiatrie din apropierea orașului Izium, din estul Ucrainei, guvernatorul regional vorbind despre „un atac brutal asupra civililor”, scrie Reuters.

cladiri distruse in HarkivFoto: Protectia civila din Ucraina
  • UPDATE 12:44 Serviciile de urgență ucrainene anunță că nu există victime după atac, pacienții fiind în adăpostul din subsolul clădirii spitalului

Oleh Synegubov, guvernatorul regiunii Harkiv, a declarat că la momentul atacului în spital se aflau 330 de persoane, unele dintre ele în scaune cu rotile sau imobilizate. El a precizat că s-a reușit evacuarea a 73 de pacienți, iar numărul victimelor era în curs de stabilire.

„Aceasta este o crimă de război împotriva civililor, genocid împotriva națiunii ucrainene”, a scris Synegubov pe Telegram.

La Izium, oraș cu 46.000 de locuitori din regiunea Harkov, au loc lupte încă de la invazia Rusiei în Ucraina.

De altfel, în întreaga regiune Harkiv au loc lupte grele încă de la începerea războiului. Guvernatorul Oleh Synegubov spune că forțele ruse au bombardat zonele rezidențiale din Harkiv, principalul oraș din regiune, de 89 de ori într-o singură zi.

-----------------------