Bulgaria, membră a NATO, va găzdui până la opt avioane de luptă olandeze și 200 de soldați pentru a o ajuta în misiunile de poliție aeriană pe fondul invaziei rusești în Ucraina, se arată într-o decizie guvernamentală adoptată vineri, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Olanda va pune două avioane de război la datorie 24 de ore din 24 în Bulgaria de la 1 aprilie până la 31 mai, pentru activități de poliție aeriană, în conformitate cu planul integrat al NATO pentru apărare aeriană și antirachetă, a precizat guvernul.

"Pentru punerea în aplicare a acestor acțiuni ... în perioada 4 martie - 24 iunie pe teritoriul Bulgariei vor fi desfășurate până la opt avioane și până la 200 de soldați ai Forțelor Aeriene Regale Olandeze", a precizat guvernul în decizia sa.

Patru avioane de luptă spaniole, susținute de 130 de soldați spanioli, sprijină în prezent supravegherea spațiului aerian al Bulgariei. Guvernul a decis să le prelungească misiunea până la 15 aprilie.

Bulgaria, aflată pe flancul estic al NATO, înființează, de asemenea, un grup de luptă de până la 1.000 de soldați în strânsă cooperare cu Alianța.