Autoritățile locale din orașul ucrainean asediat Mariupol spun că forțele ruse au început să bombardeze „culoarul verde” destinat evacuării localnicilor, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În acest moment, bombardamentul aerian al Mariupolului este în desfășurare”, a declarat Petro Andryushchenko, consilier al primarului Mariupolului.

Andriușcenko a spus că atacurile aeriene au fost lansate pentru a distruge infrastructura rutieră și a izola complet orașul.

Mariupol orașul-port de la Marea Azov, care de mai bine de o săptămână este fără apă, energie electrică și căldură, este atacat de zile întregi, bombardat și izolat de forțele ruse, iar cel puțin 1.300 de civili au fost uciși de la începutul invaziei ruse, conform administrației locale.

Pe rețelele sociale, dar și pe agenții internaționale de presă au apărut imagini tulburătoare cu trupuri coborâte într-o groapă comună din orașul asediat din sudul Ucrainei.

În imagini pot fi văzuți bărbați, unii îmbrăcați în salopete sau costume de protecție albastre, punând trupuri neînsuflețite într-un șanț. În unele fotografii, trupurile sunt în saci, dar altele sunt învelite doar în ceea ce par a fi pături.

Miercuri, spitalul de copii din Mariupol a fost distrus complet în urma bombardamentelor rusești.

........................