​Statele Unite poartă un război economic cu Rusia, a susținut miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului (dreapta, jos)Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

„Statele Unite au declarat cu siguranță un război economic Rusiei și duc acest război. Da, de facto este”, a spus el, întrebat despre declarația subsecretarului american de stat Victoria Nuland potrivit căreia „din punctul de vedere al SUA, rezultatul crizei din Ucraina este o înfrângere strategică pentru Vladimir Putin”.

Vladimir Putin a declarat, sâmbătă, că sancțiunile masive care au fost impuse de Occident Rusiei „seamănă cu o declarație de război”, dar nu s-a ajuns însă până acolo.

Anterior, Kremlinul a susținut că Vestul se comportă ca bandiții, dar Rusia este mult prea mare pentru a fi izolată. „Lumea este mult prea mare ca America și Europa să izoleze o țară, și încă una atât de mare ca Rusia. În lumea asta sunt mult mai multe state”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Președintele american Joe Biden a anunțat marți în cadrul unei conferințe de presă susținută la Casa Albă că Statele Unite vor interzice toate importurile de gaze naturale și petrol din Rusia cu scopul de a ținti „artera principală a economiei rusești”.