Ministrul de externe german, Annalena Baerbock, a justificat, marţi, decizia Berlinului de a nu interzice importurile de petrol rusesc, ca răspuns la invadarea Ucrainei, afirmând că un astfel de demers ar arunca Germania în haos, iar pentru Kremlin ar fi mai degrabă un câştig decât o pierdere, potrivit Reuters.

Annalena BaerbockFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dacă Germania ar simţi că interzicerea acestor importuri ar opri războiul, ar face acest lucru, a spus Baerbock, adăugând că Berlinul nu consideră că aşa stau lucrurile.

Între timp, Germania este dependentă de Rusia pentru o treime din importurile de petrol - o dependenţă mult mai mare faţă de cea a Statelor Unite, care au anunţat, marţi, o interdicţie a importurilor de petrol rusesc.

"Dacă oprim aceste importuri chiar acum, mâine nu vom mai putea să ne mişcăm în Germania", a declarat Baerbock pentru canalul online de televiziune al publicaţiei Bild, adăugând că lucrătorii esenţiali, precum profesorii şi asistenţii medicali nu ar mai putea ajunge la serviciu şi s-ar putea înregistra pene de curent., citează Rador.