Aproximativ 15% dintre soldații armatei ucrainene sunt femei, spune ministerul de externe de la Kiev, într-o postare de 8 martie.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • „Conform ultimului sondaj, mai mult de 15% din forțele convenționale ale armatei Ucrainei erau reprezentate de femei. Numărul celor care apără acum Ucraina sub diverse forme e imposibil de calculat”, a scris Ministerul de Externe ucrainean.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a transmis și ea, de 8 martie, un mesaj pentru femeile din Ucraina: ”(Ele) Apără libertatea. Luptă în prima linie. Îi protejează pe cei dragi. Uniunea Europeană este alături de voi.”

Înainte de izbucnirea războiului, cifrele vehiculate privind forțele ucrainene arătau că în armata regulată existau 170.000 de militari, la care se adăugau alți 100.000 de rezerviști sau forțe de apărare teritorială. Aceste forțe au crescut puternic în primele zile de război, după ce numeroși voluntari s-au înscris.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmase joia trecută într-un videoclip emoționant urcat pe canalul său de Telegram că 16.000 de străini s-au oferit voluntari pentru a lupta pentru Ucraina.

Marțea trecută autoritățile ucrainene au ridicat temporar cerințele de viză pentru voluntarii străini care doresc să intre în țară și să se alăture luptei împotriva forțelor ruse.

Vezi și:

---