În mai multe orașe din sudul Ucrainei, acolo unde ocupația rusească a venit peste ele după primele zile de război, mii de ucraineni au ieșit din nou în stradă pentru a protesta: cu steaguri și pancarte, strigând „Plecați acasă” sau ”Slavă Ucrainei”, au înfruntat și focurile de avertisment trase de soldații ruși.

HotNews.roFoto: Hotnews

În localitatea Nova Kakhovka, la nord de Crimeea, mii de ucraineni au ieșit duminică pe străzi și au protestat, unii urcând pe clădiri și fluturând steagurile ucrainene.

Imagini impresionante au apărut în multe locuri pe rețelei sociale, iar feedbackul multor utilizatori a fost admirativ. „Cum cred rușii că pot stăpâni țara asta?”, a scris unul din utilizatori, un sentiment împărtășit și în alte reacții pe Twitter.

În Melitopol ucrainenii de rând au ieșit pe străzi pentru a treia zi consecutiv, după ce vineri au făcut marșuri lungi prin oraș, iar sâmbătă s-au opus cu mâinile goale soldaților care trăgeau spre ei.

Oamenii au strigat „Rușilor, plecați acasă”, au câdntat imnul național, au scandat pro-Ucraina, în ciuda unor focuri de avertisment.

Melitopol e unul din primele orașe capturate de ruși.

Și în Starobilsk, în regiunea Luhansk, ucrainenii au ieșit să protesteze.

Oamnii au dat jos de pe un stâlp un steag al așa numite Republici Populare Luhansk

Proteste au fost și în Herson, cel mai mare oraș la nord de Crimeea.

Sâmbătă alte mii de oameni au ieșit să protesteze și

s-au pus de-a dreptul cu corpurile lor în fața tancurilor.

---

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.