Un nou gest de solidaritate cu poporul ucrainean începe să prindă conturi: străinii închiriază locuințe în Ucraina prin Airbnb fără vreo intenție de a și sta în ele, ci doar ca să le trimită bani ucrainenilor care fug din calea războiului, arată Fortune.

Distrugerile din IrpinFoto: Colaj foto

Irpin, orașul de lângă Kiev puternic afectat de lupte și bombardamente, a devenit unul dintre cele mai populare locuri de cazare de pe rețeaua Airbnb, relatează Fortune.

Cei care fac rezervările, în mod evident, nu au nici o intenție de a și folosi respectivele locuințe, ci doar caută un mod de a trimite rapid numerar către țara asediată de forțele ruse.

Gazdă ucraineană pe Aribnb, după ajutorul primit: „Plâng de fericire pentru prima dată în aceste zile groaznice”

  • „Sper că vom câștiga și vom opri această groază. Orasul Irpin, unde se afla apartamentul, este un punct fierbinte in ultimele 3 zile. Soldații noștri au oprit trei valuri de tancuri rusești care se deplasează spre Kviv în Irpin. Și aceasta este gloria noastră.”, a scris o gazdă ca răspuns către unul dintre chiriași, relatează publicația amintită.

Gazda respectivă ar mai fi spus că va folosi banii trimiși practic ca donație în scopuri caritabile și că va folosi apartamentul pentru a găzdui oamenii care și-au pierdut casele în timpul războiului.

Pe Twitter, oamenii și-au postat conversațiile cu gazdele Airbnb, care și-au exprimat recunoștința pentru donațiile pentru a ajuta țara.

  • „Lumea nu duce lipsă de oameni. buni. Acum am lacrimi în ochi și plâng de fericire pentru prima dată în aceste zile groaznice. Mulțumesc foarte mult. Voi fi foarte fericită să te îmbrățișez când ne vom întâlni și va fi pace”, a scris o altă gazdă unui utilizator.

Airbnb a anunțat că renunță la taxele pentru oaspeți și gazde pentru rezervări, astfel încât taxele de închiriere să ajungă direct la gazdele ucrainene.

„Suntem atât de copleșiți de generozitatea comunității noastre în acest moment de criză. Airbnb renunță temporar la taxele pentru oaspeți și gazde pentru rezervările în Ucraina în acest moment”, au transmis reprezentanții rețelei către Fortune.

Atenție la escroci pe Airbnb care ar putea profita

Totuși, mulți atrag atenția pe Twitter că într-o astfel de situație există și escroci care ar putea să încerce să profite.

Astfel, unii ar putea să urce în aplicația rețelei Airbnb listări false cu locuințe de închiriat în Ucraina pentru a încasa pe nedrept banii.

Un sfat frecvent este ca cei care doresc să facă astfel de gesturi de donație să verifice recenziile lcuințelor listate, să se convingă dacă locul și gazda respectivă chiar există.

Airbnb s-a retras din Rusia din cauza invadării Ucrainei

Serviciul de rezervări online de cazare Airbnb își va suspenda activitățile din Rusia și Belarus ca urmare a invaziei Ucrainei de către Moscova, relatează Reuters.

Decizia a fost anunțată într-o postare scurtă făcută pe Twitter de către Brian Chesky, CEO-ul Airbnb.

---

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.