Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care prevede sumele pe care le vor primi drept despăgubire familiile soldaților ruși morți, precum și soldații răniți în conflictul din Ucraina.

Vladimir Putin si un soldat rus la o depunere de coroaneFoto: Alexei Nikolsky / TASS / Profimedia Images

Astfel, membrii familiei unui militar care a murit în Ucraina va primi 5 milioane de ruble, iar un soldat rănit va primi 3 milioane de ruble.

Interesantă este, cu toate acestea, scăderea drastică a rublei de la debutul conflictului din Ucraina, 24 februarie.

Astfel, 5 milioane de ruble însemnau pe 23 februarie 55.000 de euro, în timp ce astăzi, 5 martie, înseamnă 47.500 de euro.

3 milioane de ruble însemnau pe 23 februarie 33.000 de euro, în timp ce pe 5 martie înseamnă 28.500 de euro.

Vladimir Putin a anunţat cu câteva zile înainte compensaţii financiare atât pentru familiile militarilor ruşi ucişi sau răniţi în războiul din Ucraina, cât şi bonusuri financiare pentru soldații desfăşuraţi în continuare în Ucraina.

  • „Toți membrii familiilor militarilor care au murit în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina li se vor transfera acoperirea de asigurare prevăzută de lege și beneficii forfetare. Aceasta este de 7.421.000 ruble. Se vor plăti și compensații bănești lunare fiecărui membru al familiei defunctului”, a declarat șeful statului la întâlnirea cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Federației Ruse.
  • „Dar, în plus, consider că este necesar să se stabilească o plată suplimentară pentru fiecare familie a militarului decedat, personalului militar și angajaților altor agenții de aplicare a legii care participă la operațiune, în valoare de 5 milioane de ruble” a spus Putin.
  • El a anunțat și plăți suplimentare către cei răniți în invazia Ucrainei. "Toți militarii răniți în timpul operațiunii vor primi plăți adecvate. Mă refer la asigurare și o indemnizație unică pentru o rănire sau comoție cerebrală", a spus șeful statului.
  • „Dacă un militar care servește în baza unui contract este declarat inapt pentru serviciul militar din cauza unei răni, el va primi o indemnizație forfetară în valoare de 2.968.000 de mii de ruble, iar în caz de invaliditate - compensație monetară lunară”, a spus Putin. amintind că „toate aceste măsuri sunt deja prevăzute de lege”.
  • „În același timp, cred că este necesar să se prevadă plăți suplimentare către militarii Ministerului Apărării, militarii și angajații altor agenții de aplicare a legii care participă la operațiune și care au fost răniți, câte 3 milioane de ruble fiecare”, a spus atunci președintele rus

---

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.