Vladimir Putin a anunţat compensaţii financiare atât pentru familiile militarilor ruşi ucişi sau răniţi în războiul din Ucraina, cât şi bonusuri financiare pentru soldații desfăşuraţi în continuare în Ucrana, potrivit AFP și Tass.

Vladimir PutinFoto: Kremlin.ru

Potrivit șefului statului, aceștia vor primi 5 milioane de ruble (n.r. circa 41.000 de euro. 5 milioane de ruble la cursul de miercurea trecută însemna circa 55.000 de euro.)) în plus față de banii prevăzuți anterior de lege, scrie agenția rusă Tass.

  • „Toți membrii familiilor militarilor care au murit în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina li se vor transfera acoperirea de asigurare prevăzută de lege și beneficii forfetare. Aceasta este de 7.421.000 ruble. Se vor plăti și compensații bănești lunare fiecărui membru al familiei defunctului”, a declarat șeful statului la întâlnirea cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Federației Ruse.
  • „Dar, în plus, consider că este necesar să se stabilească o plată suplimentară pentru fiecare familie a militarului decedat, personalului militar și angajaților altor agenții de aplicare a legii care participă la operațiune, în valoare de 5 milioane de ruble” a spus Putin.
  • El a anunțat și plăți suplimentare către cei răniți în invazia Ucrainei. "Toți militarii răniți în timpul operațiunii vor primi plăți adecvate. Mă refer la asigurare și o indemnizație unică pentru o rănire sau comoție cerebrală", a spus șeful statului.
  • „Dacă un militar care servește în baza unui contract este declarat inapt pentru serviciul militar din cauza unei răni, el va primi o indemnizație forfetară în valoare de 2.968.000 de mii de ruble, iar în caz de invaliditate - compensație monetară lunară”, a spus Putin. amintind că „toate aceste măsuri sunt deja prevăzute de lege”.
  • „În același timp, cred că este necesar să se prevadă plăți suplimentare către militarii Ministerului Apărării, militarii și angajații altor agenții de aplicare a legii care participă la operațiune și care au fost răniți, câte 3 milioane de ruble fiecare”, a spus președintele

„Soldații și ofițerii noștri se străduiesc să prevină victimele civile și, din păcate, ei înșiși suferă pierderi. Datoria noastră este să sprijinim familiile camarazilor noștri morți și răniți care au luptat pentru securitatea Patriei, pentru poporul nostru, pentru oamenii din Rusia”, a mai adăugat liderul d ela Kremlin.

Salutând „curajul” soldaților ruși pe care i-a descris drept „adevărați eroi”, Putin a asigurat că aceștia „luptă ferm, cu o înțelegere deplină a dreptății cauzei lor”. „Nu voi abandona credința că rușii și ucrainenii sunt un singur popor”, a spus el.

Rusia a anunţat miercuri că 498 de militariruşi au fost ucişi, iar alţi 1.597 au fost răniţi în Ucraina.

„Operațiunea militară specială se desfăşoară potrivit planului”,, a declarat Putin pentru televiziunea rusă în a opta zi a invaziei Ucrainei și în timpul unei ședințe a Consiliului de Securitate.

Putin subliniază că luptă în Ucraina împotriva unor ”neonazişti”, cu scopul de a-i salva atât pe ruşi, cât şi pe ucraneneni.

  • Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.