Rusia și Ucraina vor avea luni a treia rundă de discuții cu privire la încetarea ostilităților, a anunțat sâmbătă negociatorul ucrainean David Arakhamiya într-o postare pe contul său de Facebook, fără a oferi alte detalii.

Ucraina - RusiaFoto: Valerio Rosati / Panthermedia / Profimedia

Joi, Rusia și Ucraina conveniseră să deschidă coridoare umanitare pentru a permite civililor să iasă din unele zone de luptă, dar au existat întârzieri în implementarea acestora.

Evacuarea civililor din zona localităților Mariupol și Volnovakha din Donbas s-a amânat, au anunțat sâmbătă reprezentanții Crucii Roșii, în ciuda acordului de încetare temporară a focului pentru evacuarea civililor la care ajunseseră Rusia și Ucraina, la precedenta rundă de negocieri.

Viceprimarul din Mariupol a declarat, sâmbătă, că rușii au încălcat acordul de încetare a focului pentru a permite evacuarea civililor, potrivit BBC. Orașul este în continuare bombardat de către ruși. "Rușii continuă să ne bombardeze și să folosească artileria. E o nebunie", a declarat viceprimarul Serhiy Orlov pentru BBC.

"Nu e nicio încetare a focului în Mariupol și nici de-a lungul rutei (culoarul pentru evacuarea civililor- n.red) Civilii noștri sunt gata să plece dar nu pot pleca în timp ce sunt bombardați", a mai spus oficialul.

Guvernul ucrainean declarase anterior că planul este de a evacua aproximativ 200.000 de oameni din Mariupol și 15.000 din Volnovakha, iar Crucea Roșie este garantul încetării focului.