​​Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că declarațiile președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, dau de înțeles că nu-și dorește negocieri cu Rusia, dorind, mai degrabă, să provoace un conflict între NATO și Rusia.

Serghei LavrovFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

„Frenezia militaristă a lui Zelenski sugerează că nu are nevoie de negocieri cu Federația Rusă”, a spus el citat de agenția de presă oficială TASS.

„Dacă el a fost atât de supărat că NATO nu l-a apărat, înseamnă că speră să rezolve conflictul aducând NATO în această poveste, nu prin negocieri (...) Se pare că încearcă să provoace un conflict cu implicarea NATO, între NATO şi Rusia'', a spus Lavrov, într-o conferinţă de presă.

Şeful diplomaţiei ruse a susţinut că preşedintele ucrainean nu ascultă declaraţiile Washingtonului, Parisului, Berlinului şi ale altor capitale europene potrivit cărora NATO nu intenţionează să intervină în conflict.

Lavrov a precizat că partea rusă nu a primit încă informații de la ucraineni privind cea de-a treia rundă de negocieri, comentând că Kievul vine constant cu pretexte pentru a amâna următoarea întâlnire.