​Un membru al delegației ucrainene la prima negociere cu rușii de la Gomel ar fi fost ucis de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU), fiind suspectat de trădare, susține un deputat ucrainean din partidul lui Zelenski, precum și presa ucraineană, citind surse oficiale.

Denis Kireev in timpul negocierilor ruso-ucraineneFoto: Captura Telegram

Oleksandr Dubinsky a scris pe Telegram că „în timpul detenției sale de către SBU, Denis Kireev, a fost ucis, fiind suspectat de trădare.

„Cum a intrat în delegația ucraineană pentru negocieri cu ocupanții - chiar vreau să aflu de la Biroul Președintelui?”, a scris deputatul pe Telegram.

Potrivit acestuia Denis Kireev a lucrat între 2006 și 2008 la SCM Finance, unde a ocupat funcția de director general adjunct. Următorul loc de muncă a fost compania austriacă GROUP SLAV AG cu sediul în Viena. În același timp, între 2006 și 2012, Denis Kireev a fost și membru al Consiliului de Supraveghere al Ukreximbank. Din 2010 până în 2014, el a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al Consiliului de administrație al Oschadbank.

Informația este publicată și de presă. Pravda.com.au citează surse politice apropiate puterii precizând că Kireev ar fi fost împușcat. Potrivit acestora, Serviciul de Securitate avea date clare despre trădarea lui Kireev, inclusiv conversații telefonice.

Deocamdată, informația nu a fost confirmată și oficial de autorități.