Ministerul rus al Apărării susține că forțele ruse au intrat în orașul ucrainean Melitopol, neîntâmpinând nicio rezistență, ar militarii ruși au fost primiți cu bucurie de oameni care fluturau steaguri roșii, potrivit agenției ruse Tass.ru.

Ucraineni in fata vehiculelor militare ruseFoto: captura video

Varianta rușilor: Fără rezistență, cu steaguri roșii fluturând

„În seara zilei de 26 februarie, după regruparea în apropierea localității populate Azovskoie (Ucraina), unitățile rusești au plecat în marș, și au intrat în Melitopol, fără a întâmpina rezistență. Locuitorii Melitopolului au salutat trupele ruse care se mișcau în jurul orașului. Unii cetățeni în vârstă au ieșit în stradă fluturând steaguri roșii”, a spus ministerul apărării.

Tass nu ilustrează însă articolul cu nicio fotografie care să prezinte acele mulțimi de ucraineni care ”fluturau” steaguri.

Ce s-a întâmplat în realitate: Ucrainenii se pun, cu mâinile goale, în fața vehiculelor militare ruse: Duceți-vă acasă, fasciștilor

O înregistrare video pare să arate civili din orașul Melitopol, din sud-estul Ucrainei, confruntând trupele rusești aflate în vehicule militare, relatează The Guardian.

Videoclipul prezintă ucraineni strigând: „Duceți-vă acasă!

”Fasciștilor! Aveți de gând să ne împușcați liniștiți? Nu avem arme! Duceți-vă acasă! Duceți-vă acasă!

Ca reacție, un soldat rus este văzut trăgând focuri de armament în aer.

Un ucrainean de etnie rusă din Melitopol îi înfruntă pe invadatorii trimiși de Putin: ”Ce **** căutați aici? N-aveți probleme de rezolvat în țara voastră?”

Ucraineni in fata vehiculelor militare ruse Foto: captura video

Pe rețelele sociale a devenit viral un nou clip video cu un ucrainean obișnuit care îi înfruntă pe soldații ruși ce îi atacă țara, de data aceasta un bărbat în vârstă ce spune că este de etnie rusă, dar îi ceartă pe invadatorii trimiși de Vladimir Putin.

”Ce **** căutați aici? Și eu sunt rus, dar trăiesc în acest stat. Voi aveți țara voastră, noi o avem pe a noastră”, le spune bărbatul soldaților ruși care au în apropiere mai multe vehicule blindate.

”N-aveți probleme de rezolvat în țara voastră? Sunteți toți bogați acolo, ca în Emirate? sunteți doar niște marionete!”, a adăugat acesta.

  • Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.