Kremlinul a anunțat că Vladimir Putin a convocat joi o ședință a Consiliului de Securitate al Rusiei și a lăudat soldații săi care luptă în Ucraina susținând că sunt eroi care vor intra în istorie și că este o tragedie că unii au murit acolo.

Vladimir Putin înainte de un Consiliu de Securitate al RusieiFoto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele Vladimir Putin va convoca Consiliul de Securitate al Rusiei în cursul zilei de joi, dar nu a precizat ce va discuta grupul format din înalți oficiali de stat și șefi ai agențiilor de apărare și securitate, transmite Reuters.

În cadrul unui briefing de presă, Peskov a respins speculațiile potrivit cărora autoritățile ruse intenționează să introducă legea marțială în urma invaziei sale în Ucraina sau că vor împiedica bărbații să părăsească Rusia.

Peskov a declarat că victimele rusești în luptele din Ucraina - pe care Ministerul Apărării le-a evaluat miercuri la 498 de soldați într-o declarație - sunt o sursă de durere. Ucrainenii spun că au ucis 9.000 de soldați ruși.

"Bineînțeles, aceasta este o mare tragedie pentru noi toți. În același timp, admirăm cu toții eroismul militarilor noștri", a spus el.