Ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a acuzat miercuri Rusia că intenţionează să folosească arme interzise de Convenţia de la Geneva în cadrul ofensivei sale masive asupra Ucrainei, relatează AFP.

Adunarea Generală a ONU a cerut cu o majoritate covârşitoare Rusiei să înceteze războiul din UcrainaFoto: Michael M. Santiago / Getty Images / Profimedia

„Se pare că Rusia se pregăteşte să sporească brutalitatea campaniei sale împotriva Ucrainei”, a declarat Linda Thomas-Greenfield în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite, în timp ce în Ucraina mai multe oraşe erau bombardate de armata rusă, care a mobilizat trupe şi în jurul capitalei Kiev.

„Am văzut imagini video cu forţele ruse transportând arme absolut mortale în Ucraina, care nu îşi au locul pe un câmp de luptă”, a adăugat ea.

Ambasadoarea a menţionat în special muniţii cu dispersie şi bombe termobarice, „interzise de Convenţia de la Geneva” şi cu potenţial devastator.

Ea a evocat de asemenea imagini cu un impresionant convoi militar rus apropiindu-se de capitala ucraineană.

Linda Thomas-Greenfield a făcut aceste declaraţii înainte ca Adunarea Generală a ONU să adopte cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie care „cere ca Rusia să înceteze imediat utilizarea forţei împotriva Ucrainei”.

Citește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO