Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că Rusia își menține poziția vizavi de demilitarizarea Ucrainei și că ar trebui creată o listă cu arme care să nu poată fi desfășurate niciodată pe teritoriul ucrainean, relatează Reuters.

Vladimir Putin si Serghei LavrovFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

„Trebuie identificate anumite tipuri de arme de atac care să nu fie niciodată create și desfășurate în Ucraina”, a declarat Lavrov în timpul unui interviu acordat Al Jazeera, preluat și de pagina ministerului de externe de la Moscova.

El a mai precizat că „negociatorii noștri sunt pregătiți pentru a doua rundă de discuții” cu reprezentanții Ucrainei care urmează să aibă loc miercuri seara.

Zelenski a cerut marți seara ca Rusia să oprească bombardamentele asupra orașelor ucrainene înainte de demararea discuțiilor pentru pace, o solicitare pe care Moscova a ignorat-o.

Rusia cere și retragerea armelor nucleare ale SUA din Europa

În urmă cu o zi Serghei Lavrov a cerut retragerea tuturor armelor nucleare ale Statelor Unite din Europa și distrugerea infrastructurii aferente acestora.

„Este timpul ca americanii să își aducă acasă armele nucleare și să eliminăm complet infrastructura asociată din Europa”, a spus șeful diplomației ruse.

Serghei Lavrov a fost subiectul unui incident stânjenitor marți când diplomații occidentali s-au ridicat și au părăsit sala în timp ce acesta a luat cuvântul în cadrul unei dezbateri privind drepturile omului ce a avut loc la ONU.

Citește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.