​Primarul Kievului, fostul boxer Vitali Klitschko, a anunțat miercuri că trupele de invazie ruse se apropie tot mai mult de capitala Ucrainei, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ne pregătim şi vom apăra Kievul! Kievul rezistă şi va rezista”, a adăugat Kliciko într-o postare online.

În acelaşi timp, adjuncta ministrului ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat că autorităţile verifică informaţiile conform cărora Rusia ar fi atacat cu rachete şi obuze portul Odesa de la Marea Neagră.

Rusia își intensifică atacurile asupra Kievului

Anunțul lui Klitschko vine după ce trupele rusești au lansat marți rachete asupra turnului TV din Kiev, atac soldat cu 5 morți.

Armata rusă anunțase anterior că va lansa „lovituri cu arme de înaltă precizie” în capitala ucraineană și le-a cerut civililor să părăsească zona.

Ucraina a criticat dur atacul, pentru că bombardamentul are loc în apropiere de Centrul Memorial al Holocaustului Babyn Yar.

„Trupele ruse au tras asupra turnului de televiziune, lângă complexul Memorial #BabynYar”, a spus pe Twitter. "Infractorii ruși nu se opresc de la nimic în barbaria lor. Rusia = barbar”, a scris pe Twitter ministrul de externe Dmitro Kuleba.

Serviciul de Stat pentru Comunicații a raportat marți înainte de miezul nopții că în mai multe cartiere din Kiev au loc bombardamente și că o explozie puternică a avut loc la Bila Țerkva.

Bombardamente puternice au avut loc și în suburbiile capitalei ucrainene.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.