Echipamentul pentru internet prin satelit Starlink de la SpaceX a sosit luni în Ucraina, la mai puțin de 48 de ore după ce CEO-ul Elon Musk a anunțat că compania va trimite sprijin, potrivit unui înalt oficial din guvernul ucrainean, relatează CNBC.

Elon MuskFoto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

Ministrul ucrainean al Digitalizării Mykhailo Fedorov, care l-a etichetat pe Musk într-o solicitare pe Twitter sâmbătă, a postat că Starlink se află „aici”, în Ucraina, alături de o fotografie care arată mai mult de zeci de cutii cu kiturile companiei într-un camion.

Fiecare kit Starlink include un terminal de utilizator pentru conectarea la sateliți, un trepied de montare și un router Wi-Fi. Nu se știe câte kituri a trimis SpaceX pentru a sprijini Ucraina.

Rețeaua de sateliți Starlink era deja activă sâmbătă pentru a oferi Ucrainei internet, după ce numeroase voci i-au cerut lui Musk să pună la dispoziția statului atacat de Rusia rețeaua de sateliți, în perspectiva unei limitări a accesului la internet odată cu avansul trupelor rusești.

„Serviciul Starlink e deja activ în Ucraina. Mai multe terminale urmează”, a scris pe Twitter Elon Musk, care i-a răspuns astfel lui Mykhailo Fedorov, vicepremier al Ucrainei și ministru al transformării digitale din Ucraina.