Imaginile din satelit realizate luni au arătat că forțele terestre ruse au continuat să se apropie de capitala Ucrainei cu un convoi care se întinde o lungime de aproximativ 64 de kilometri, mult mai mare decât estima inițial compania privată din SUA, Maxar, relatează Reuters.

Convoi militar rus ce înainta spre Kiev, înainte de dispersareFoto: AFP / AFP / Profimedia

UPDATE: Convoiul rus care se apropie de Kiev are o lungime de aproximativ 64 de kilometri.

Conform informaţiilor furnizate de compania americană Maxar Technologies, au fost identificate, de asemenea, desfăşurări de forţe şi unităţi de elicoptere de atac la sol în sudul Belarusului, la mai puţin de 32 de kilometri nord de frontiera cu Ucraina.

Inițial, compania spunea că imaginile din satelit au arătat că forțele terestre ruse care se apropie de Kiev formează un convoi militar care se întinde pe o lungime de 27 de kilometri.

Potrivit Maxar Technologies Inc, convoiul de la marginea de est a aeroportului Antonov conținea sute de vehicule blindate, tancuri, tunuri de artilerie și vehicule de sprijin logistic și a continuat să se deplaseze spre sud, spre Kiev.

Luni, era la aproximativ 30 de kilometri nord de aeroportul Antonov, potrivit The New York Times.

Linia de vehicule este atât de extinsă încât nu a fost surprinsă în întregime în imaginile din satelit de astăzi.

Nu este clar dacă convoiul intenționează să meargă spre centrul orașului Kiev sau dacă eventual își va uni forțele cu alte trupe rusești pentru a încercui orașul, notează NYT.

---

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.