Dronele turcești Bayraktar TB-2 folosite de Ucraina reușesc lovitură după lovitură. Noi imagini publicate de armata Ucrainei arată cum o dronă lovește un sistem antiaerian BUK într-o pădure de lângă Kiev.

Sistem antiaerian BUK in vizorul unei droneFoto: captura foto

Potrivit șefului forțelor armate Ucrainene, drona Bayraktar TB2 a lovit un sistem de rachete anti-aeriene într-o pădure din Ivankivs, la nord vest de Kiev. Este pentru a doua zi consecutiv când dronele ucrainene, care nu sunt nici invizibile la radar (stealth), nici rapide și greu de detectat, ia la țintă și distruge un sistem antiaerian care, în teorie, ar fi putut fi folosit chiar și împotriva sa.

Loviturile din dronă întăresc în continuare scenariul negru în care se află Rusia, și anume că nu a reușit să stabilească supremația aeriană și nu a anihilat capacitatea forțelor aeriene ucrainene să lanseze mijloace aeriene de atac - drone sau aeronave.

Duminică o astfel de dronă a distrus un sistem BUK în zona de la nord de Crimeea, iar în aceeași dimineață o dronă a făcut praf un convoi de camioane miltare.

---

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.