Harkiv, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, este ținta unor bombardamente puternice luni după-amiază. Imaginile greu de privit postate pe rețelele sociale arată valuri întregi de bombardamente care lovesc fără discriminare străzile și blocurile din oraș. În alte imagini se văd oameni morți pe stradă sau care au fost grav răniți de proiectilele căzute.

Bombardamente puternice in HarkivFoto: Colaj foto

Harkiv este al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, aproape de granița cu Rusia și pe care forțele de ocupație rusești nu au reușit să-l captureze, deși duc lupte acolo încă de joi.

Luni la prânz Harkivul a fost bombardat puternic, imaginile publicate pe social media arată explozii peste tot, inclusiv peste străzi și blocurile civile.

„Harkiv tocmai ce a fost lovit masiv de rachete. Zeci de morți și sute de răniți”, a precizat consilierul ministrului ucrainean de interne citat de Reuters.

Unele imagini publicate pe Twitter sunt foarte greu de privit - nu le vom publica în acest articol. În ele pot fi văzuți oameni civili căzuți pe jos, fără suflare, în timp ce în altele apar persoane rănite, precum și o femeie în vârstă încă în viață, dar cu piciorul practic amputat de un proiectil.

---

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.