O declarație atribuită primarului Kievului, Vitali Klitschko, dintr-un interviu acordat Associated Press, citat de The Guardian, BBC și de alte publicații internaționale, s-a rostogolit duminică în spațiul public, fiind negată apoi de primar. "Orașul este încercuit de forțele ruse" - este afirmația negată apoi de Klitschko, care a spus că ar fi o dezinformare.

Lupte de noapte in KievFoto: Colaj foto

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a acordat duminică un interviu agenției de presă, preluat de mai multe publicații internaționale, între care The Guardian și BBC News, conform cărora ar fi spus că "orașul este încercuit".

  • ”Suntem în pragul unei catastrofe umanitare. În acest moment, avem curent electric, avem apă și încălzire în case.
  • Dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente și medicamente.
  • De aceea, mesajul pentru toată lumea este: sprijiniți Ucraina. Împreună suntem puternici”, a declarat primarul din Kiev pentru Associated Press, citat de The Guardian.

El a mai spus că până acum la Kiev au fost uciși nouă civili, între care și un copil.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al lui Klitschko a negat informația și a spus că a vorbit greșit, iar astfel de informații sunt „o minciună și o manipulare”.

De asemenea, tot ulterior primarul Kievului a transmis pe Facebook un mesaj video. Conform jurnalistului Vitalie Cojcari, care a tradus mesajul video al primarului, acesta spune că știrile despre Kievul înconjurat din care nu se pot face evacuări sunt parte a războiului informațional.

El a mai spus că militarii ucraineni apără capitala și sunt pregătiți să o apere în continuare și le-a cerut locuitorilor să stea în adăposturi la noapte pentru că soldații ruși trag înspre blocuri, distrug infrastructura, chiar dacă suferă pierderi grele. El îi numește pe ruși “hoardă” și crede că vor să pătrundă în inima Ucrainei, în Kiev.

Tot duminică, primarul Kievului a reclamat că o clonă a paginii sale oficiale a apărut pe Instagram.

Urmărește LIVETEXT pe HotNews.ro evoluția evenimentelor în cea de a patra zi a invaziei Rusiei în Ucraina