Ucraina a confirmat că va participa la negocierile cu Rusia într-o regiune de la frontiera sa cu Belarusul, conform agenţiilor internaţionale de presă, care citează Preşedinţia de la Kiev.

Volodimir ZelenskiFoto: Handout / AFP / Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că delegaţiile rusă şi ucraineană se vor întâlni fără niciun fel de condiţii prealabile, scrie Reuters.

  • "Am convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu delegația rusă fără condiții prealabile la granița ucraineană-belarusă, lângă râul Pripyat.
  • Alexandru Lukașenko și-a asumat responsabilitatea pentru a se asigura că toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus rămân la sol în timpul călătoriei, discuțiilor și întoarcerii delegației ucrainene", a scris Zelenski pe rețelele sociale.

Inițial, Ucraina a refuzat negocierile în Belarus și a transmis că este deschisă la discuții cu Rusia, dar nu într-o țară ”dinspre care zboară rachete”.

Ucraina sugerează, în schimb, o întâlnire în Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku.

"Vrem să discutăm, vrem să punem capăt războiului", a spus Zelensky într-un mesaj video.

Anterior, purtătorul de cuvânt al lui Valdimir Putin, Dmitri Peskov a spus că delegația rusă include oficiali de la ministerele de Externe și al Apărării și de la biroul președintelui rus și că așteaptă sosirea omologilor lor ucraineni în orașul bielorus Gomel.

Urmărește LIVETEXT pe HotNews.ro evoluția evenimentelor în cea de a patra zi a invaziei Rusiei în Ucraina