Lupte grele cu Armata Rusiei care a invadat joi Ucraina se dau în continuare la Harkiv, duminică dimineață, unde soldații ucraineni reușesc să opună o rezistență acerbă. Lupte de stradă se dau în centrul orașului, al doilea ca mărime din Ucraina, unde armata Rusiei a reușit să ajungă.

Tanc rusesc pe strazile din Harkiv, 27 februarieFoto: Captura

UPDATE 10:11 Oleh Synehubov, șeful Administrației Regionale de Stat Harkiv i-a îndemnat pe locuitorii orașului din est să stea în adăposturi și să nu plece nicăieri.

"Vehiculele inamicului rus au avansat în orașul Harkiv. Inclusiv în partea centrală a orașului. Atenție! Nu părăsiți adăposturile voastre!", a avertizat el, conform CNN.

Ucraina a intrat duminică dimineață în a patra zi de război după încă o noapte de lovituri militare executate de armata Rusiei, forțele Kievului continuând să opună o rezistență îndârjită soldaților trimiși de Vladimir Putin.

În Harkiv, unul dintre principalale fronturi de luptă, soldații ruși întâmpină în continuare rezistență.

Publicăm câteva imagini suprinse duminică dimineață.

Lupte în stradă, la Harkiv:

Vehicule ale Armatei Rusiei distruse: Harkiv, cu o populație de aproximativ 1,4 milioane de oameni, se află la aproximativ 30 de kilometri sud de granița cu Rusia și a fost vizat de forțele rusești la scurt timp de la declanșarea invaziei, joi.