Zece etnici greci au fost ucişi în urma bombardamentelor din regiunea oraşului ucrainean Mariupol. Ministerul grec de Externe a cerut Rusiei să înceteze orice acţiune împotriva civililor. Ambasada Rusiei a negat că forţele ruseşti ar fi desfăşurat operaţiuni în regiune, susţinând că „armata ucraineană şi batalioanele naţionaliste neonaziste” atacă populația. Preşedintele francez Emmanuel Macron a postat un mesaj pe Twitter, afirmând că nu doar poporul ucrainean este îndoliat de războiul început de Rusia, ci toate popoarele Europei.

Zonă rezidențială bombardată în MariupolFoto: Vojtech Darvik Maca / Česká editoriální fotografie / Profimedia

Conform portalului elen greekcitytimes.com, citat de agenția News.ro, zece etnici greci au fost ucişi şi alţi şase au fost răniţi în urma bombardamentelor din Ucraina, în doua sate situate în apropierea oraşului ucrainean Mariupol, Sartana şi Buhas.

Ministerul grec de Externe a catalogat acţiunile Rusiei drept acte criminale şi a cerut Moscovei să înceteze atacurile aeriene şi orice acţiune împotriva civililor.

În schimb, conform sursei citate, Ambasada Rusiei la Atena a susţinut că forţele ruseşti nu bombardează sate şi zone rezidenţiale şi că nici nu au operat în zona Sartana.

„Subliniem în același timp că armata ucraineană şi batalioanele naţionaliste neonaziste sunt cunoscute de mulţi ani pentru atacurile la adresa populaţiei civile, chiar şi cu armament greu. Avertizăm că regimul de la Kiev pare să foloseaască grecii, ca şi alte minorităţi etnice, ,pentru a provoca şi inflama reacţiile anti-ruse din străinătate”, a transmis ambasada.

Reacția lui Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a postat pe Twitter un mesaj în limbile franceză şi greacă, în care afirmă că nu doar poporul ucrainean este îndoliat de războiul început de Rusia, ci toate popoarele Europei.

„În această seară, gândurile noastre se îndreaptă către Grecia, pentru pierderea a zece compatrioţi care trăiau în Ucraina, în apropiere de Mariupol”, a scris Macron.

Urmărește aici evoluția LIVE TEXT a evenimentelor din Ucraina.