Franța a decis să livreze și mai multe echipamente militare de apărare Ucrainei, în lupta sa contra invaziei armatei rusești, a anunțat sâmbătă Palatul Elysee, potrivit AFP.

Consiliul de apărare a țării la ElyséeFoto: CHRISTIAN HARTMANN / AFP / Profimedia

În cadrul unei ședințe la Elysée a Consiliului de apărare a țării, convocat de președintele Emmanuel Macron, „s-a decis livrarea de echipamente de apărare suplimentare către autoritățile ucrainene, precum și sprijin cu carbutanți”, a informat președinția franceză.

Măsuri de combatere a propagandei ruse

Franța a mai decis să ia măsuri de combatere a „propagandei” venite din Rusia cu privire la invadarea Ucrainei de către armata rusă, a anunțat sâmbătă Palatul Elysee.

Consiliul francez de apărare a țării a „convenit măsuri de luptă împotriva propagandei influencerilor și mass-mediei ruse pe teritoriul european”, a indicat președinția franceză.

Franța va spori sancțiunile economice și financiare împotriva Rusiei

Franța va întări totodată sancțiunile economice și financiare contra Rusiei, vizând în special accesul la platforma interbancară SWIFT, a mai anunțat Palatul Elysee.

În cadrul acestui Consiliu de apărare desfășurat sâmbătă seara, președintele francez Emmanuel Macron a „decis o întărire a sancțiunilor economice și financiare în coordonare cu europenii și americanii”, precum și „măsuri naționale de înghețare a activelor financiare a unor oficiali ruși” și, în final, „noi măsuri” ce trebuie luate „împreună cu partenerii europeni în ce privește facilitatea SWIFT”.