Guvernul suedez a cerut, sâmbătă, excluderea completă a Rusiei din toate competițiile sportive, în urma invadării Ucrainei, ordonată de Vladimir Putin. Practic, niciun sportiv rus nu ar mai putea participa la vreo competiție sportivă pe teritoriul Europei.

Champions LeagueFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Ca parte a sancțiunilor europene care vizează Moscova, Stockholm intenționează să convingă cele 27 de state membre ale Uniunii Europene să boicoteze complet orice legături sportive cu Rusia, pe întreaga durată a invaziei din Ucraina, a anunțat ministrul suedez al Sportului, Anders Ygeman, potrivit AFP.

"Cel mai important lucru este ca agresiunea Rusiei să înceteze. Dacă Uniunea Europeană ar decide un boicot sportiv, ar ajuta la atingerea acestui obiectiv", a arătat oficialul suedez.

Câteva sancțiuni în domeniul sportului au fost deja luate împotriva Rusiei, inclusiv transferul de la Sankt Petersburg la Paris al organizării prestigioasei finale a Ligii Campionilor la fotbal și anularea Marelui Premiu de Formula 1 de la Soci, din luna septembrie.