Poliția maritimă franceză a confiscat sâmbătă o navă despre care autoritățile suspectează că aparține unei companii rusești vizate de sancțiunile impuse de UE din cauza războiului din Ucraina, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cargoul care transporta mașini și se îndrepta spre Sankt Petersburg, este "puternic suspectat că are legătură cu interesele rusești vizate de sancțiuni", a declarat căpitanul Veronique Magnin de la Prefectura maritimă franceză.

Nava a fost redirecționată către portul Boulogne-sur-Mer, în nordul Franței, între orele 3.00 și 4.00 dimineața, a precizat Magnin, adăugând că verificări ale oficialilor vamali sunt încă în curs de desfășurare, iar echipajul navei "a fost cooperant".

Ambasada Rusiei în Franța a cerut rapid explicații din partea autorităților cu privire la acest sechestru, a transmis agenția de știri rusă RIA.

Ziarul francez La Voix Du Nord, care a dat primul știrea, a scris că nava este "Baltic Leader", care - potrivit site-ului marinetraffic.com - navighează sub pavilion rusesc.

Compania care deține nava aparține unui om de afaceri rus care se află pe lista UE de persoane sancționate, a declarat Magnin.

Nava este un cargo cu lungime de 126 de metri, lățime de 20 de metri și o capacitate de încărcare de 7.200 de tone.