Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat un nou mesaj pe rețelele de socializare, din fața unei clădiri emblematice din Kiev, în care dă asigurări că ucrainenii nu vor depune armele.

Zelenski, în KievFoto: Captura

"Există o mulțime de informații false conform cărora eu spun armatei noastre să depună armele. Eu sunt aici și armata noastră nu depune armele. Vom lupta pentru pământul nostru", a transmis Zelenski într-un mesaj video.

Reacția sa vine după ce utilizatorii de Telegram au primit mesaje în masă de la un cont fals cu același nume ca precum canalul TG al lui #Zelensky, prin care se cere oprirea rezistenței.

Într-un mesaj separat tot din această dimineață, el a spus că tocmai a vorbit cu președintele francez Emmanuel Macron. „Armele și echipamentele de la partenerii noștri sunt în drum spre Ucraina”, a scris el.

De asemenea, Guvernul SUA a anunțat că este pregătit să-l ajute pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să părăsească Kievul pentru a evita să fie capturat sau ucis de forțele ruse, potrivit oficialilor americani și ucraineni.

Urmărește aici evoluția LIVE TEXT a evenimentelor din Ucraina: