Combustibilul, banii și proviziile medicale sunt limitate în unele părți ale Ucrainei după invazia Rusiei, care ar putea determina până la cinci milioane de persoane să fugă în străinătate, au informat vineri agențiile de ajutorare ale ONU, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel puțin 100.000 de persoane sunt dezrădăcinate în Ucraina după ce au fugit din casele lor, în timp ce multe mii de persoane au trecut deja în țările vecine, inclusiv în Moldova, România și Polonia, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției ONU pentru refugiați, Shabia Mantoo, în cadrul unei conferințe ONU la Geneva.

"Încă încercăm să vedem ce infrastructură civilă din Ucraina a fost lovită și unde", a afirmat Afshan Khan, directorul regional al UNICEF pentru Europa și Asia Centrală, în cadrul briefingului.

Purtătorul de cuvânt al biroului ONU pentru drepturile omului, Ravina Shamdasani, a spus că are informații despre cel puțin 127 de victime civile în Ucraina, dintre care 25 de morți și 102 răniți, "cauzate de bombardamente și lovituri aeriene". Aceste cifre sunt probabil semnificativ mai mici decât realitatea, a adăugat ea.

Până joi după-amiază, circa 5.000 de ucrainieni intraseră în România până la ora 16.00, niciunul necerând azil politic, conform datelor oficiale

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că în țara noastră, nu s-a instalat nicio tabără mobilă aproape de linia frontierei.