O imagine sfâșietoare de la granița dintre Ucraina și România a fost distribuită pe Facebook în ultimele ore - o fetiță trage după ea o valiză în dreptul punctului de frontieră de la Sighetu Marmației.

Fetița cu valiza venind din Ucraina la punctul de frontieră Sighetu MarmațieiFoto: Alexandru Culac

Autorul fotografiilor impresionante, Alexandru Culac, precizează că acestea au fost făcute joi seara târziu, la ora 23.25.

Potrivit acestuia, fetița și familia sa au reușit să treacă în România după circa zece ore la graniță.

Este vorba de o familie cu doi copii - un bebeluș, aflat într-un cărucior, și fetița din imagine.

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat vineri că 10.624 de refugiați au intrat în ultimele 24 de ore în România, dintre care 3660 de persoane au tranzitat țara și 6 966 de ucrainieni au rămas în țara noastră.

Dintre aceștia, „11 au solicitat azil în România şi se află în centrele noastre de azil, cele 6 centre, avem aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare de 50%”, a mai anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Surse oficiale au declarat joi pentru HotNews.ro că la nivelul localităților care se află pe linia frontierei nu s-a instalat nicio tabără mobilă.

HotNews.ro a discutat în cursul zilei de joi cu primarii din localitățile aflate la frontiera cu Ucraina. Primarul de la Sighetu Marmației, Vasile Moldovan a declarat că ucrainienii care intră în România nu vor să rămână ci sunt interesați cum pot ajunge în Polonia și Cehia.