Statele Federate ale Microneziei au devenit a doua țară din lume după Ucraina care a rupt relațiile diplomatice cu Federația Rusă după decizia Kremlinului de a invada țara vecină, anunță TASS.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Statele Federate ale Microneziei au informat Federația Rusă că relațiile diplomatice dintre țările noastre au fost întrerupte. Vom sprijini reluarea relațiilor diplomatice cu Federația Rusă doar atunci când aceasta din urmă va demonstra un angajament real față de pace, prietenie, cooperare și iubire", a anunțat președintele țării insulare din Pacific, David Panuelo.

Acesta notează de asemenea în comunicatul remis presei că poporul și guvernul Microneziei „sunt solidari cu poporul și guvernul Ucrainei (...) îi susțin suveranitatea și dreptul de a trăi în pace și armonie cu vecinii săi”.

Cum motivează Micronezia decizia de a rupe relațiile diplomatice cu Rusia

„Poporul și guvernul Statelor Federate ale Microneziei nu poartă ostilitate față de poporul Federației Ruse și guvernul acesteia (...) dar condamnă orice acțiune care amenință pacea globală, stabilitatea și ordinea internațională bazată pe reguli”, mai spune Panuelo.

„Ucraina a rupt relațiile cu Rusia și le-a cerut partenerilor săi să facă același lucru și, prin urmare, Micronezia, fiind un aliat al Ucrainei, face același pas”, a explicat președintele țării insulare, precizând că decizia a fost transmisă ambasadei Rusiei de la Manila.

Statele Federate ale Microneziei, cunoscute și sub denumirea Micronezia, sunt o țară insulară din Oceania alcătuită din 4 state din vestul Oceanului Pacific.

Cele 4 state se întind pe aproximativ 607 insule, având o suprafață totală de 702 km2. Micronezia se află la nord-est de Indonezia și Papua Noua Guinee și la o distanță de aproximativ 3.400 de kilometri de Australia.

Urmărește LIVETEXT pe HOTNEWS.RO ultimele evoluții ale situației din Ucraina: