Rusia continuă și vineri atacul asupra Ucrainei, după ce joi a reușit să bombardeze și să atace direct mai multe orașe și puncte cheie.

Harta - atacurile rusesti in Ucraina - 25 februarie - 22.20Foto: liveuamap.com
  • Vineri s-a dat o luptă puternică în apropiere de Kiev, la aeroportul Antonov din Hostomel. Inițial Rusia câștigase poziția, se pregătea de un desant aerian al trupelor sale pe aerodrom, însă forțe ucrainene au reușit să respingă atacul și să recucerească aeroportul.Ulterior, forțele rusești ar fi reușit să ocupe localitatea și aerodromul, însă pista acestuia ar fi fost puternic afectată.
  • În est, militarii Ucrainei fac o retragere în apărare, reușind totuși să producă și daune importante avansului blindat rusesc. Rezistența ucrainenilor s-a făcut în Harkiv, Sumy și Chernihiv.
  • În Kiev au intrat dimineață primele trupe rusești, inclusiv vehicule blindate. Au avut loc schimburi de focuri.
  • Forțele ruse ar fi capturat podul Antonovsky din zona Kherson (nordul Crimeei).
  • Potrivit Pentagonului forțele rusești au redus viteza invaziei, însă se așteaptă o regrupare și un atac pe timpul nopții, inclusiv noi bombardamente, focuri de artilerie și raiduri cu rachete.

Liveuamap.com, un serviciu care documentează atacurile conflictului ruso-ucrainean încă din 2014, a publicat o hartă cu locurile unde au fost raportate până la această oră atacuri.

UPDATE - Harta de mai jos reprezintă situația de la ora 22.20:

---

HARTA Luptelor din KIEV - 25 februarie:

Harta luptelor din Kiev:

- Cercuri roșii - zone bombardate

- Pătrate roșii - zone unde se duc lupte în prezent

- Suprafețe roșu deschis - explozii raportate

- Suprafețe roșu închis - focuri de armă

Urmărește aici evoluția LIVE TEXT a evenimentelor din Ucraina: