Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, luni dimineata, ca situatia lui Adrian Severin va fi discutata in cadrul Biroului Permanent National (BPN) al partidului. "Acum de dimineata am avut o discutie cu domnia sa. La 11.30 discutam la BPN si va anuntam. (...) Cred ca e normal sa vorbesc in cadrul conducerii intai si dupa aceea sa va informez", a spus Ponta.

UPDATE - Europarlamentarul PSD Adrian Severin a decis luni sa se autosuspende din Biroul Permanent National al PSD pana la clarificarea situatiei sale in Parlamentul European, anunta Agerpres.

"I-am informat pe colegii mei asupra intregii situatii, in legatura cu faptul ca sper sa se declanseze cat mai repede investigatii in PE care sa fie de natura a clarifica toate lucrurile. Si, pentru ca partidul nu are nicio legatura si nicio posibilitate de a investiga aceste lucruri, am propus sa accepte ca, pana se vor incheia procedurile la nivel european, eu sa ma retrag din BPN al partidului, sa nu mai apese asupra lor niciun fel de raspundere sau obligatii", a spus Severin, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD.

El a adaugat ca suspendarea din functiile politice din partid reprezinta vointa sa, propunerea sa, pe care nu a facut-o "cu o mare bucurie". "Domnul Ponta a luat act de ce am spus si a fost de acord cu propunerea mea", a afirmat Severin.

Intrebat daca membrii conducerii PSD si-au exprimat sustinerea sau daca a fost criticat pentru acuzele care planeaza asupra sa, Severin raspuns: "Ei si-au exprimat increderea in mine si dorinta ca aceasta investigatie sa fie obiectiva si competenta".

"Cred ca a facut ceea ce trebuia sa faca (...) Rezultatul anchetei din PE va decide ce vom face in viitor (in privinta lui Severin - n.r.), a spus Ponta dupa sedinta BPN al PSD.

Cotidianul britanic The Sunday Times a publicat un articol potrivit caruia trei europarlamentari - printre care si Adrian Severin - s-ar fi declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai publicatiei mentionate care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Adrian Severin a negat ulterior intr-un interviu pentru HotNews.ro aceste acuzatii.

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a afirmat luni ca nu este "corupt" iar ancheta cotidianului britanic "The Sunday Times" l-a vizat deoarece este o persoana "incomoda".