Senatoarea Diana Şoşoacă îşi acuză soţul că a agresat-o emoţional şi fizic, fiind emis ordin de protecţie. Bărbatul a fost chemat la Poliţie, pentru montarea unei brăţări electronice.

Diana ȘoșoacăFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 21:45 Atât senatoarea Diana Şoşoacă, cât și soțul ei Silvestru Șoșoacă s-au prezentat marți seară la Secţia 6 de Poliție din Capitală. La ieșire, Diana Şoşoacă a spus că polițiștii au emis un ordin de protecție, iar soțul ei nu are voie să se apropie de ea la mai puțin de 200 de metri.

Anterior, Poliţia Capitalei a informat că: „La data de 2 aprilie 2024, Secţia 6 a fost sesizată direct de către o femeie cu privire la faptul că soţul său o agresează din punct de vedere emoţional, fiindu-i creată astfel o stare de temere. Totodată, femeia a precizat că în trecut, soţul său a agresat-o şi fizic”.

Astfel, potrivit Poliției, a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, context în care a fost emis un ordin de protecţie provizoriu.

„De asemenea, victima şi-a exprimat acordul cu privire la montarea unei brăţări de monitorizare electronică în sarcina bărbatului. Având în vedere faptul că bărbatul nu s-a prezentat la sediul secţiei pentru montarea sistemului de monitorizare, poliţiştii au demarat verificările, în vederea depistării acestuia”, a mai transmis sursa citată.

Polițiştii au întocmit un dosar penal pentru ameninţare şi hărţuire, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, şi s-au sesizat din oficiu şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de încălcarea unei măsuri dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu, emis anterior.

Potrivit agenției News.ro, surse judiciare au precizat că femeia care a reclamat agresiunea este senatoarea Diana Şoşoacă.

Scandalul soților Șoșoacă

Pe 24 februarie, Silvestru Șoșoacă a fost dat afară din partidul condus de soția sa, SOS România, după ce inițial fusese suspendat din funcția de vice-președinte.

După decizia privind excluderea din partid, Silvestru Șoșoacă a dezvăluit, la România TV, că are de gând să divorțeze de Diana Șoșoacă.

Silvestru Șoșoacă a susținut că s-a certat zilnic cu soția sa, iar prin acest scandal senatoarea „face jocurile PSD-ului”.

Citește și: