Silvestru Şoșoacă a fost exclus din SOS România, partidul condus de soția sa, Diana Șoșoacă, după ce inițial fusese suspendat din funcția de vice-președinte.

Diana Șoșoacă la un protest împotriva restricțiilor COVID în 2021Foto: Cristi Croitoru / Alamy / Alamy / Profimedia

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SOS România, Comitetul Național al formațiunii politice, întrunit la solicitarea organizațiilor județene în plenară extraordinară în data de 24.02.2024, de Dragobete, la București, a decis să îl excludă pe Silvestru Șoșoacă.

„În cazul excluderii lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă, au fost 43 de voturi pentru și două abțineri, senatorul Diana Iovanovici Șoșoacă, președintele partidului, abținându-se de la vot”, se arată într-un comunicat al partidului.

Soția lui s-a abținut de la vot.

„Aici nu suntem în familie. Aici suntem efectiv persoane individuale care ocupă funcții cu atribuții, cu răspundere, cu asumare. Nu îți îndeplinești răspunderea, asta este”, a declarat Diana Șoșoacă la B1TV.

Aceeași soartă ca Silverstru Șoșoacă au avut și Mihai Rapcea (vicepreședinte), Vasile Tivadar, Adrian Pinoșanu și Mustăciosu Silviana.

Marcel Viziteu, unul dintre fondatorii formațiunii conduse de Diana Șoșoacă, a fost exclus din Biroul Executiv Central și a rămas un simplu membru de partid, după ce senatoarea a cerut un vot de blam în cazul acestuia.

După decizia luată de partid, Silvestru Șoșoacă a dezvăluit, la România TV, că are de gând să divorțeze de Diana Șoșoacă.

Silvestru Șoșoacă: „Știti că Diana nu poate să vorbească argumentativ cu nimeni. Ea trăiește din show, în rest nu poate să facă nimic. Când am luat-o de soție era cu totul alta”

Silvestru Șoșoacă a susținut că s-a certat zilnic cu soția sa, iar prin acest scandal senatoarea „face jocurile PSD-ului”.

„Mie îmi pare rău și cer scuze tuturor oamenilor din SOS România, care anul ăsta se pregăteau să ne voteze. Sunt de împărțit foarte multe lucruri (cu Diana Șoșoacă), aveam câteodată și zilnic certuri cu Diana. Știti că Diana nu poate să vorbească argumentativ cu nimeni. Din păcate, lucrurile sunt cum sunt. Necazul cel mai mare este că Diana a facut jocurile PSD-ului. A acoperit scandalul comasării alegerilor cu nebunia asta, cu certurile noastre”, a declarat Silvestru Șoșoacă.

Întrebat dacă are de gând să divorțeze de Diana Șoșoacă, politicianul a răspuns afirmativ.

„Cel mai probabil, da. Ieri a fost un simulacru de consiliu în care toți au fost obligați nu doar să voteze împotriva mea, ci să mă elimine. Ea i-a prostit pe oamenii aia, și-a bătut joc de ei. A fost o execuție mediatică pe televiziunile astea online. Ea trăiește din show, în rest nu poate să facă nimic. Când am luat-o de soție era cu totul alta. De atunci se crede zeiță și se poartă foarte urât. Aproape nimeni nu mai e în jurul ei”, a mai spus Silvestru Șoșoacă.

Silvestru Șoșoacă a publicat un mesaj de Dragobete, în ziua în care a fost exclus din partid, pe un fundal cu excremente: „Cum se cheamă nevasta care își înșală soțul?”.

Diana Șoșoacă și-a suspendat soțul din funcția de prim-vicepreședinte al S.O.S. România „pentru a-l scoate din ghearele serviciilor”

Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat, la finalul săptămânii trecute, că l-a suspendat din funcțiile de conducere din partid pe Silvestru Șoșoacă pentru „a-l scoate din ghearele serviciilor”.

Într-o reacție după acest anunț, Silvestru Șoșoacă a spus că este o decizie abuzivă luată de soția sa și a declarat că își va continua activitatea de prim-vicepreședinte în cadrul partidului.

La vremea respectivă, partidul condus de Diana Șoșoacă a anunțat într-un comunicat de presă că ia în calcul chiar excluderea lui Silvestru Șoșoacă din partid din cauza faptului că „declarațiile domniei sale din mass media aduc o gravă atingere imaginii partidului și atrag consecințe de natură civilă si penală”.

După ce Silvestru Șoșoacă a scris într-o postare pe Facebook că sunt persoane care o îndeamnă pe senatoare să meargă la Moscova, soția lui i-a dat un „ultimatum”: „Ia labele de pe partidul SOS România! Luați labele de pe această speranță a poporului român”.

Citește și: