​Senatoarea Diana Șoșoacă continuă scandalul cu soțul său, Silvestru Șoșoacă, pe care l-a suspendat din conducerea partidului SOS România și căruia îi transmite un „mesaj special”: „Dacă nu încetezi, voi da pe față numele celor care stau în spatele tău”.

Diana Șoșoacă, în Parlamentul RomânieiFoto: Inquam Photos / George Călin

„Mesajul special” pe care Șoșoacă îl are pentru soțul ei a fost transmis, ca de obicei, prin intermediul unui videoclip publicat pe rețelele sociale de către Luis Lazarus, în emisiunea căruia Șoșoacă a făcut aceste declarații.

  • „Am un mesaj special pentru tine, Silviu. Dacă nu încetezi, voi da pe față numele celor care stau în spatele tău. E ultimatum. Ia labele de pe partidul SOS România! Luați labele de pe această speranță a poporului român.
  • Nu am să permit niciodată nimănui să își bată joc de lupta națională. Pentru mine viață personală nu mai există de mult! De când m-am implicat în această luptă împotriva sistemului! Sunt doar mamă”, a spus Șoșoacă.

@luis_lazarus #fy #foryou #dianasosoaca #viral_video #fyp #senator #sosromania #tiktokviral #5pasidebine @Diana Iovanovici-Șoșoacă ♬ original sound - Luis_Lazarus

„Cineva te îndeamnă luni de zile să mergi la Moscova”

Reacția Dianei Șoșoacă vine după ce, miercuri, Silvestru Șoșoacă, a scris într-o postare pe Facebook că sunt persoane care o îndeamnă pe senatoare să meargă la Moscova.

  • „Când cineva te îndeamnă luni de zile să mergi la Moscova si tu accepți această presiune ca și când ar fi ceva normal… Când cineva te promovează în exces ducându-ți in derizoriu potențialul de lider pe care îl ai, transformându-te în vedetă pentru interesele sale personale și profesionale….
  • Când altcineva îți adună vreo câteva zeci de oameni și te laudă ca pe o zeiță, iar tu ajungi să te simți măgulită pentru asta… Când vin unii si alții care spun că ce ai construit împreună cu soțul tău nu este bun si că ceea ce a dat roade până acum ar fi defect sau nu ar avea relevanță…
  • Nu îți pui întrebarea de ce fac ei asta, tocmai acum când S.O.S. România a ajuns să aibă un vizibil impact pozitiv la nivel național?”, o întreabă Silvestru Șoșoacă pe soția sa.

El îi reamintește Dianei Șoșoacă că nu au pus bazele partidului SOS România pentru „Diana - vedeta”, ci pentru „Diana - liderul”.

  • „Intoxicatorii actuali din jurul tău își doresc o vedetă, o maimuță. Românii au nevoie de un lider autentic. De maimuțe s-au săturat!!! Te-am sfătuit mereu să îți păstrezi calmul, să îți temperezi debitul emoțional, să nu mai vorbești urât, să nu mai ridici tonul, să auzi autentic, să înveți ce trebuie (așa cum ai făcut-o de-a lungul construirii tale academice), să observi vigilent ce se întâmplă in jurul tău, să acorzi mai multă atenție intelectualilor.
  • Ești soția mea și te cunosc cel mai bine. Nu faci decât să dai dovadă de imaturitate emoțională, confirmând zi de zi cât de fragilă te face lipsa de discernământ, lipsa de autocontrol si euforia VEDETISMULUI care îți devin din ce in ce mai familiare”, susține Silvestru Șoșoacă.

În mesajul său, soțul senatoarei spune că nu își dorește să îi facă rău Dianei Șoșoacă, pentru că este un om „foarte bine pregătit” care are „o structură de lider, de conducător al unei națiuni” și o numește „Doamna de Fier”.

  • „Ești Doamnă de Fier cât timp înțelegi că esti obligată să manifești rațiune, echilibru si stabilitate emoțională pentru țară, familie și toți oamenii care au încredere în tine. Trebuie să înțelegi că a fi VEDETĂ nu este mai presus de responsabilitățile care-ți vin la pachet pentru a conduce un partid, un popor și o țară.
  • Abia atunci S.O.S. România o să înceapă să crească din nou, abia atunci românii din toate clasele sociale te vor urma. În momentul acela tipologiile distructive nu-și vor mai putea permite să îți speculeze slăbiciunile emoționale”, susține Silvestru Șoșoacă.

„Diana, Trezește-te! S.O.S. România are nevoie de tine”, își încheie el mesajul public către soția sa.

Scandalul politic din familia Șoșoacă

Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat, la finalul săptămânii trecute, că l-a suspendat din funcțiile de conducere din partid pe Silvestru Șoșoacă pentru „a-l scoate din ghearele serviciilor”.

Într-o reacție după acest anunț, Silvestru Șoșoacă a spus că este o decizie abuzivă luată de soția sa și a declarat că își va continua activitatea de prim-vicepreședinte în cadrul partidului.

  • „Nu se pot accepta totuşi acţiunile abuzive ale acesteia (n. red.: Dianei Șoșoacă) împotriva membrilor şi liderilor din partid. Motivele invocate de dna Preşedinte S.O.S., că aş fi victima unor acţiuni de intimidare şi şantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierei sale politice, nu sunt reale.
  • Nu sunt de acord cu folosirea mea şi a familiei pentru ca dna Iovanovici-Şoşoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauţionez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viaţa politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiţi în faţa electoratului şi a membrilor de partid”, susține Silvestru Șoșoacă.

Partidul condus de Diana Șoșoacă a anunțat într-un comunicat de presă că ia în calcul chiar excluderea lui Silvestru Șoșoacă din partid din cauza faptului că „declarațiile domniei sale din mass media aduc o gravă atingere imaginii partidului și atrag consecințe de natură civilă si penală”.

Citește și: