​Ministrul liberal al Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat joi că nu va putea candida pe listele de europarlamentare. „Așa cum au spus premierul și președintele PNL, miniștrii nu au această posibilitate de candidatură pe lista de europarlamentare. Premierul și-a dorit foarte tare să continue cu aceasta echipă. Chiar la finalul ședinței de guvern a spus că e foarte încântat ca vom continua cu toții în aceeași formulă”, a declarat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu și Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalii s-au întâlnit miercuri, într-o ședință informală la Vila Lac pentru a tranșa candidaturile pentru alegerile europarlamentare și locale. Discuțiile au fost extrem de tensionate, potrivit surselor HotNews.ro.

Surse: Raluca Turcan și Alina Gorghiu au reproșat conducerii PNL că nu le-au susținut pentru Parlamentul European

Tensiuni interne au fost și pe locurile eligibile la europarlamentare. Potrivit surselor HotNews.ro, Raluca Turcan și Alina Gorghiu au reproșat conducerii PNL că nu le-a susținut pentru a intra în competiția pentru Parlamentul European.

Niciuna dintre problemele discutate la Vila Lac nu ar fi fost tranșată, susțin sursele Hotnews.ro.

Conform înțelegerii din Coaliție, sunt considerate eligibile 17 locuri - 7 propuneri din partea PNL și 9 propuneri din partea PSD, plus un candidat independent - care ar urma să fie ocupate alternativ de câte un reprezentant al celor două partide ale coaliţiei, locul al doilea revenind unui social-democrat.

Care sunt numele de pe listele pentru Parlamentul European

Şi PSD şi PNL au pregătite liste de candidaţi pentru aceste locuri, însă nu este certă încă ordinea acestora pe lista finală comună, iar lucrurile se complică după ce va trebui luată în calcul şi Gabriela Firea care, după ce a ratat candidatura pentru Primăria Capitalei, va dori un loc eligibil pe lista pentru Parlamentul European.

Conform surselor HotNews.ro, lista PSD îi include pe Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Vasile Dîncu, Victor Negrescu, Maria Grapini, Dragoş Benea, Dan Nica și Gheorghe Cîrciu.

Pe lista PNL se află: Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Daniel Buda, Adina Vălean, Siegfried Mureşan, Mircea Hava și Gheorghe Falcă.

Dacă pentru locurile eligibile se aplică principiul ”unu la unu”, după poziţia a 11-a, locurile ar urma să fie ocupate după principiul ”doi la unu”, doi reprezentanţi ai PSD fiind urmaţi de un liberal, potrivit negocierilor dintre cele două partide.