Oligarhul fugar Ilan Șor a vrut să trimită peste 200 de persoane la București, la protestul organizat de AUR miercuri, în timpul Congresului PPE, a declarat joi șeful Poliției Naționale din Republica Moldova, Viorel Cernăuțeanu. Sumele pe care ar fi urmat să le primească aceste persoane ajungeau la sute de euro pe zi, conform oficialului de la Chișinău, citat de moldova1.md.

George Simion conduce protestul AURFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea
  • „Privind acțiunile care se pregăteau pentru ziua de ieri la București, erau pregătite peste 200 de persoane să meargă la București, dar organizate aici, la Chișinău.
  • Sumele care urmau a fi achitate pentru fiecare persoană care participă la București, la reuniune, pentru a compromite cumva evenimentul, ajungeau la sute de euro pe zi. Deci, ca să înțelegeți, la un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de 10.000 euro (...)
  • Regretabil este că această intenție de organizare a protestelor vine din partea unui alt partid de la București. Urmau să se consolideze cu așa-numiții protestatari de la noi. A fost pe rețelele de socializare, știm cu toții: Partidul AUR planifica aceste acțiuni la București”, a spus, joi, într-o conferință de presă, șeful Poliției Naționale din Republica Moldova, conform moldova1.md.

Câteva zeci de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion și cu europarlamentarul Cristian Terheș, au protestat miercuri în fața Romexpo, unde a avut loc Congresul PPE: „Afară, afară, cu Ursula din țară”.

Președinții Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Parlamentului European, Roberta Metsola, zece șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană, între care și cancelarul austriac Karl Nehammer, alături de aproximativ 2.000 de delegați, au luat parte, miercuri și joi, la București, la Congresul Partidului Popular European (PPE). La congres va fi oficializată candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene.

CITEȘTE ȘI:Chișinăul a cerut Rusiei să-l aresteze pe fugarul condamnat Ilan Șor, care se află la Moscova