Câteva zeci de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion și cu europarlamentarul Cristian Terheș, protesteză miercuri în fața Romexpo, unde are loc congresul PPE la care participă zeci de lideri europeni: „Afară, afară, cu Ursula din țară”. În timpul manifestației, au avut loc incidente cu jandarmii.

George Simion conduce protestul AURFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Protestul este transmis live pe Facebook de către liderul AUR, George Simion, care poartă o șapcă pe care este inscripționat numele lui Trump.

Manifestanții scandează: „Afară, afară, cu Ursula din țară”, „Hoții” sau „Suveranitate”.

În fața complexului Romexpo sunt mobilizați jandarmii, iar la un moment dat au avut loc incidente între aceștia și manifestanții AUR.

  • „Suntem aici să protestăm față de doamna Ursula von der Leyen (n.r. - șefa Comisiei Europene), față de domnul Nehammer (n.r. - cancelarul Austriei), care nu primește România în Schengen și care are tendințe imperiale.
  • Protest față de domnul Manfred Weber (n.r. - președintele PPE), care a umilit și PSD, și PNL”, a spus George Simion.

El i-a acuzat de abuzuri pe jandarmi, susținând că au lovit un tânăr din rândul manifestanților: „Jandarmeria apără hoția!”.

Președinții Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Parlamentului European, Roberta Metsola, zece șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană, între care și cancelarul austriac Karl Nehammer, alături de aproximativ 1.000 de delegați, iau parte timp de două zile, începând de astăzi, la București, la Congresul Partidului Popular European (PPE). La congres va fi oficializată candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene.