Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat luni, despre o candidatură independentă a primarului din Câmpulung, Elena Lasconi, la alegerile locale, că totul este posibil în politică şi că orice partid din care pleacă un om bun este afectat. El a spus că nu şi-ar dori niciodată ca aceasta să plece din partid că USR o va susţine în cazul în care va decide să candideze în afara formațiunii.

Elena LasconiFoto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a declarat la Prima News că Elena Lasconi şi-a dat demisia din Biroul Judeţean al USR Argeş. „În Argeş nu mai are nicio funcţie”, a spus Moşteanu, precizând că „probabil aceasta doreşte să se concentreze pe proiectele de primar”.

„O să mă văd cu Elena la finalul săptămânii”, a precizat Moşteanu.

Întrebat dacă aceasta ar putea candida independent la alegerile locale din acest an, Moşteanu a răspuns: „Totul este posibil în politică”.

„Orice partid din care pleacă un om bun este afectat, nu mi-aş dori niciodată să plece Elena şi niciunul din colegii valoroşi care trag în partidul ăsta, dar realitatea este că o să se întâmple. Unii o să mai plece, unii o să mai vină, asta este dinamica în orice partid, nu suntem nici primul partid nici ultimul din care pleacă sau vin oameni. Mi-aş dor să rămână alături de noi, am construit frumos până acum şi cred că putem să o facem în continuare”, a menţionat Moșteanu, citat de News.ro.

Ionuţ Moşteanu a mai afirmat că „USR o să meargă înainte oricum” şi a precizat că şi-ar dori ca Elena Lasconi să îşi continue proiectele din Câmpulung.

Întrebat dacă USR va veni cu propriul candidat în cazul în care Elena Lasconi ar pleca din partid şi ar candida independentă, Moşteanu a spus: „USR o va susţine”.

Scandalul care a dus la retragerea Elenei Lasconi de pe lista USR pentru europarlamentare

Pe 18 noiembrie 2023, vicepreşedintele USR Claudiu Năsui a anunţat că fostul lider al partidului, Dan Barna, va deschide lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare ale formaţiunii, după ce de pe această poziţie a fost retrasă Elena Lasconi.

Elena Lasconi, care deschidea lista USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus ea, pe 4 noiembrie 2023, la Prima TV.

Cea mai dură reacţie a venit din partea fiicei sale, Oana Lasconi, care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat „în şoc şi absolut dezgustată”, afirmând: „Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”.

A doua zi, Biroul Naţional al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, potrivit unui comunicat al formaţiunii. Reprezentanţii USR au adăugat că Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin din partea partidului pentru a face, în continuare, performanţă în administraţie.