Senatoarea Diana Șoșoacă i-a făcut plângere penală lui George Simion pentru infracțiunile de loviri și alte violențe, distrugere, amenințare și șantaj, în urma scandalului de marți seară din Parlament. Ea spune că Simion a lovit-o violent peste mâini, iar afirmațiile acestuia i-au „indus o stare de temere”: „Acesta a declarat în fața tutror colegilor ,,Te agresez sexual, scroafo!”. (...) Consider că aceste cuvinte se înglobează în infracțiunea de șantaj, întrucât amenințarea lui a fost făcută cu scopul ca subsemnata să încetez să-i critic deciziile și să-mi exprim opiniile politice”.

George Simion si Diana Sosoaca, scandal in plenul ParlamentuluiFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Diana Șoșoacă a făcut public miercuri textul plângerii către Parchetul General, în care relatează incidentul de marți seară din Parlament:

  • „Fiind nemulțumită de propunerile legislative și de deciziile luate cu privire la legislația fiscală, prevederile din materia asigurărilor sociale și nu numai, mi-am exprimat nemulțumirile în fața comisiilor, redând și live ședința Parlamentului, pentru urmăritorii mei din mediul online.
  • În scurt timp, deputatul George Simion a început și el să iasă la tribună pentru a protesta împotriva acestui buget. M-am adresat acestuia, fiind în live, pentru câteva întrebări referitoare la minciunile pe care le-a menționat în presă cu privire la faptul că săptămâna trecută, în timp ce mă aflam la Viena împreună cu o delegație a Partidului S.O.S. România pe care îl conduc, aș fi avut o întâlnire secretă cu acesta, noaptea, pentru a stabili o strategie politică în care să unim forțele AUR și S.O.S România, dar fără să afle alții, menționând în articolele defăimătoare că am fost păziți de spioni și că aș fi primit 30.000 euro de la ruși pentru campania electorală”.

În plângerea către Parchet, Șoșoacă spune că a fost „vârful de lance al partidului AUR în campania 2020”, Simion George fiind cel care a dat-o afară din partid în februarie 2021 pentru că ar fi „deranjat cu lupta antisistem”:

  • „De atunci rivalitatea a fost în creștere, ulterior mi-am înființat partidul S.O.S. România, care a urcat vertiginos și repede în sondaje, ocupând același segment suveranist ca și al partidului AUR pe care il conduce George Simion.
  • Precizez că acesta a mai manifestat acte de violență și injurii și amenințări în trecut, mai ales cu ocazia mitingului din 2 octombrie 2022, când și-a pus oamenii să ne bată și să răstoarne platforma pe care stăteam în Piața Victoriei”.

„M-a făcut scroafă, și-a chemat colegii să facă scut în jurul său ca să mă înlăture să nu îi mai adresez întrebări”

Diana Șoșoacă susține că acțiunile lui George Simion i-au adus prejudicii de încredere în propriul electorat, iar din acest motiv a fost „nevoită” să vorbească direct cu George Simion pe live.

  • „Astfel că acesta a început să mă înjure într-un mod extrem de jignitor cu expresii cu conotație sexuală, să mă învinuiască de faptul că ,,fac agitație’’, ca în final să mă lovească peste mâini, dorind, ca dintr-o mișcare, să îmi producă suferințe fizice și să îmi distrugă telefonul, cu care filmam. Telefonul a zburat efectiv pe jos, a ieșit inclusiv din husa sa în care stătea fixat, astfel că lovitura a fost extrem de violentă, m-a făcut ”scroafă”, și-a chemat colegii să facă scut în jurul său ca să mă înlăture să nu îi mai adresez întrebări.
  • Consider că acțiunea sa de a mă lovi violent peste mâini constituie infracțiunea de loviri sau alte violențe, înscriindu-se pe tipicitatea faptei prevăzute de legea penală, fiind săvârșită cu intenție directă, nejustificată și imputabilă așa-zisului ,,deputat’’. Urmarea directă a lovirii a fost deteriorarea telefonului mobil, cu care am înregistrat fapta penală.
  • Cea mai gravă acțiune săvârșită de către pseudo deputatul George Simion, este șantajarea subsemnatei, faptă pe care a văzut-o o întreagă țară. Acesta a declarat în fața tutror colegilor ,,te agrsez sexual, scroafo!”.
  • Aceste cuvinte au fost pronunțate în timp ce subsemnata filmam ședința, cum, de altfel, filmau toți colegii. Menționez că aceste cuvinte constituie declarații misogine, discriminatorii, care nu ar trebui să fie auzite într-o societate decentă, în special, într-un spațiu public.
  • Consider că aceste cuvinte se înglobează în infracțiunea de șantaj, întrucât amenințarea lui a fost făcută cu scopul ca subsemnata să încetez să-i critic deciziile și să-mi exprim opiniile politice. Menționez că afirmațiile sus-numitului mi-au indus o stare de temere, or, o persoană care mă șantajează deschis, în spațiul public, poate comite crime și mai stridente într-un anturaj privat”, mai arată Șoșoacă în plângerea către Parchet.

CITEȘTE ȘI: