​Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă a USR şi partidului Forţa Dreptei depusă împotriva ministrului Finanţelor Marcel Boloş, intitulată „Marcel Boloş, un ministru care creşte taxele cu zâmbetul pe buze”. ​Cu 160 de voturi împotriva demersului și doar 85 pentru, ministrul Finanțelor Marcel Boloș nu este nevoit să demisioneze din funcție.

Marcel BoloșFoto: AGERPRES

Cu o zi în urmă la dezbaterea moțiunii simple liderul USR, deputatul Cătălin Drulă, l-a acuzat pe ministrul PNL de finanțe, Marcel Boloș, că a gestionat un buget mincinos, că încalcă legile și Constituția României și că execută ordinele primite de la premierul PSD Marcel Ciolacu.

„Am auzit mai devreme o suită impresionantă de minciuni în ceea ce privește guvernarea fiscală actuală a României. Ceea ce ați făcut dumneavoastră în aceste luni, de când sunteți ministru al Finanțelor, nu și-a permis nimeni să facă în 30 de ani. (...)Ați dat ordonanțe de urgență peste ordonanțe pentru a vă da derogare de la legile României. Practic, guvernați fiscal în momentul de față în afara Constituției. (...) Sunteți unealta cu care Marcel Ciolacu a ajuns să guverneze România prin decret. Nu mai contează nimic, nu mai contează de unde vin banii și unde se duc”, a declarat Drulă în plen.

În replică ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că „cei care au elaborat PNRR şi practic i-au condamnat fără echivoc, să facă reforma fiscală, acum vin plini de patriotism feroce şi le spun că duc România pe marginea prăpastiei”.

„Dacă v-a păsat atât de mult de contribuabili, dacă aţi fi vrut să evitaţi această prăpastie cu adevărat, atunci puneaţi în acelaşi PNRR că tăiaţi numai cheltuielile publice, niciun cuvânt nu este amintit despre acest lucru, sau că încercaţi să vă luptaţi cu evaziunea fiscală. Aţi preferat să puneţi această sarcină grea de a face rost de bani pe umerii exclusiv ai contribuabililor, fără ca măcar în treacăt să amintiţi de aparatul stufos de stat sau de flagelul acesta al evaziunii fiscale”, le-a transmis Boloş celor din Opoziţie.