USR a anunțat luni că a încheiat procesul intern pentru desemnarea candidaţilor la alegerile europarlamentare și a prezentat lista finală a membrilor pe care vrea să îi trimită în legislativul Uniunii Europene, relatează News.ro.

Dan BarnaFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Lansarea oficială va avea loc vineri, 20 octombrie, la Consiliul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE Europe), organizat în premieră la Bucureşti.

Lista USR va fi deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu și Vlad Botoş.

USR a anunțat încă de pe 15 septembrie că lista sa pentru alegerile europarlamentare va fi deschisă de aceștia, ei fiind validați de către Biroul Național al partidului, la propunerea președintelui Cătălin Drulă.

Lista completă a candidaților USR pentru alegerile europarlamentare

Restul numelor de pe lista extinsă publicată luni au fost stabilite prin vot intern de către membrii USR:

5. Cristina Prună;

6. Radu Mihail;

7. Corina Atanasiu;

8. Adriana Cristian;

9. George Gima;

10. Teodora Stoian;

11. Ramona Goga;

12. Alina Gîrbea;

13. Geta Daniela Drăghici;

14. Alina Totti;

15. Nicolae Mihai Şvab;

16. Emilia Mateescu;

17. Ion Belu;

18. Gabriela Ferguson;

19. Lucia Hang;

20. Dan Adrian Pop.

„USR va trimite la Bruxelles oameni cu experienţă în administraţie, fonduri europene, politică externă şi negociere. Lista de candidaţi pentru europarlamentare este încă o dovadă că USR oferă României o alternativă onestă şi profesionistă pe scena politică”, a declarat luni Cătălin Drulă.

USR notează de asemenea într-un comunicat publicat pe site-ul partidului că în prezent continuă negocierile pentru construirea unui pol de dreapta alături de partenerii de la Partidul Mişcarea Populară şi Forţa Dreptei, partidul fondat în decembrie 2021 de către fostul președinte al PNL Ludovic Orban.

„România are nevoie de o a treia cale, care să adune forţele reformiste în lupta cu un bloc corupt PSD-PNL şi cu extremismul AUR. Obiectivul negocierilor cu partenerii USR este de a propune o listă comună pentru alegerile europarlamentare a polului de dreapta”, susține USR.