Președintele AUR, George Simion, a cerut un vot din partea participanților la Conferința Națională AUR dedicată alegerilor din 2024, prin care să se excludă orice formă de alianță cu unul dintre partidele aflate în acest moment la putere.

George Simion în ParlamentFoto: Inquam Photos / George Calin

Decizia fusese adoptată formal în forurile de conducere ale Alianței și a fost comunicată în spațiul public, dar liderul AUR a ținut să o formalizeze în cadrul Conferinței Naționale.

Alianța pentru Unirea Românilor a organizat pentru acest sfârșit de săptămână o întâlnire cu reprezentanții tuturor organizațiilor locale ale partidului, în cadrul căreia va definitiva și va adopta strategia electorală pentru anul 2024.

Lucrările au fost deschise chiar de către președintele George Simion, care le-a cerut membrilor și conducătorilor din structuri să declanșeze mobilizarea generală și să intre în dispozitiv pentru campaniile electorale din anul următor.

Obiectivul anunțat de AUR pentru 2024 este câștigarea tuturor rundelor de alegeri, începând cu cele dedicate Parlamentului European.

​Marcel Ciolacu a susșinut și el miercuri că PSD nu va face o alianță cu AUR, iar cât va fi el președintele social-democraților va pleda pentru o coaliție cu PNL.

„Câtă vreme sunt preşedintele PSD, la fel şi în 2024, mă voi pronunţa în continuare pentru o coaliţie cu PNL. Nu accept o alianţă cu AUR”, a declarat liderul PSD într-un interviu pentru presa austriacă.

Potrivit unui sondaj CURS prezentat în sedința conducerii PSD la începutul lui septembrie. PSD este pe primul loc în intențiile de vot, urmat de AUR și PNL care se află la egalitate.

Astfel, PSD ar fi votat de 32% dintre cei care au declarat că ar merge la vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.

Pe următoarele poziții se află PNL și AUR, cu același procent - 19%.