PSD rămâne favorit în intențiile de vot, fiind urmat, la distanță de 13 procente, de PNL și AUR, care s-ar afla la egalitate, conform unui sondaj CURS realizat în luna august, la comanda PSD.

Alegeri - sectia de votareFoto: Hotnews / Clarice Dinu

Sondajul CURS a fost prezentat sâmbătă în ședința Consiliului Politic Național al PSD.

Astfel, PSD ar fi votat de 32% dintre cei care au declarat că ar merge la vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.

Pe următoarele poziții se află PNL și AUR, cu același procent - 19%.

USR se clasează pe poziția a patra în preferințele de vot, cu 12%, urmat de UDMR, cu 5%.

UDMR este urmat de SOS România, partidul înființat de senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR. SOS România este creditat cu 4% în sondajul CURS, același procent ca PMP.

Întrebați dacă consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită, 74% din cei care au paricipat la sondaj au răspus că „mai degrabă într-o direcție greșită”, 19% „mai degrabă într-o direcție bună”, 7% nu știu/nu răspund.

Sondajul a inclus întrebări și despre scandalurile de moment: accidentul de la 2 Mai, traficul și consumul de droguri, cazul tinerei moarte în spitalul din Botoșani, România, ținută de Austria la ușa Schengen.

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 24 - 31 august. Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.