Premierul Marcel Ciolacu susține că există discuţii privind posibilitatea unor candidaturi pe liste comune PSD-PNL la alegerile de anul viitor.

Marcel Ciolacu și Nicolae CiucăFoto: AGERPRES

Liderul PSD a afirmat, marți, că are o bună colaborare cu liberalii, dar a amintit şi despre o serie de probleme din trecut.

„Normal că există discuţii, facem politică. Eu cred că atât PSD, cât şi PNL au adus o stabilitate în România. N-aş vrea să vă reamintesc contextul când a intrat PSD la guvernare. Era plină criză socială şi era o incoerenţă guvernamentală acută, da? Ăsta este adevărul, nu vreau să-i deranjez sau să-i supăr pe colegii mei. (...) Lucrurile funcţionează, dar trebuie să spunem câteodată şi adevărul", a spus Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă susţine varianta unui candidat comun PSD-PNL pentru alegerile prezidenţiale, prim-ministrul a răspuns: „Fac politică. (...) Eu aş merge şi la Comisia Europeană să avem candidat comun", a menţionat Marcel Ciolacu.

Ciucă: Orice opțiune politică e deschisă

Nicolae Ciucă admite și el că „orice opțiune politică e deschisă”. Președintele PNL spune însă că o decizie privind cum vor aborda strategic liberalii anul electoral viitor se va lua prin vot în partid.

Ciucă spune că înainte de asta trebuie să se facă o raportare „la ce așteaptă electoratul”.

„Trebuie să măsurăm ce vrea electoratul”, a spus liderul PNL, adăugând că are pe masă „toate ipotezele și variantele de lucru pentru un construct politi”, la fel cum are orice alt lider de partid.

În luna martie, liderul PSD nu excludea posibilitatea de a candida la prezidenţiale în tandem cu Nicolae Ciucă în calitate de premier.

„E un scenariu, nu-i exclus, dar nu e un scenariu simplu. În partide e puţin probabil să se accepte să nu aibă candidat. În Partidul Social Democrat am schimbat regulile de desemnare a candidatului şi e mult mai corectă abordarea noastră”, spunea Ciolacu la vremea respectivă.

Nicolae Ciucă spunea tot atunci că varianta unui tandem nu s-a discutat în PNL. „Absolut orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere. Ne vom consulta filialele şi, în final, pe orice decizie vom avea susţinerea de la nivelul fiecărei filiale”, a spus preşedintele PNL, în martie.