Premierul desemnat Marcel Ciolacu a inițiat marți o nouă rundă de discuții cu UDMR în vederea menținerii acesteia la guvernare. După ce a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis, președintele PSD a mers la Guvern pentru a discuta cu liderii UDMR și cu cei ai PNL.

Kelemen Hunor și Marcel CiolacuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

17:16​​UDMR face un pas pentru rămâne în continuare la guvernare în echipa de la Palatul Victoria a lui Marcel Ciolacu.

17:04 Întâlnirea cu UDMR s-a terminat, liderul PSD, Marcel Ciolacu, refuzând să spună care este concluzia. Întrebat dacă discuțiile vor continua, Ciolacu a răspuns: „Întotdeauna continuă discuțiile”.

...............................

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că Marcel Ciolacu le va face o nouă ofertă liderilor UDMR pentru a rămâne în Guvern: ministerele Mediului și cel al Energiei.

De altfel, liderii UDMR s-au întâlnit în cursul dimineții și au discutat despre poziția pe care o vor aborda în discuțiile cu premierul desemnat.

Potrivit surselor citate, UDMR a decis să aștepte de la Marcel Ciolacu o nouă ofertă care, dacă va conține păstrarea unui minister pe care îl deține în prezent ar putea să-i convingă să rămână la guvernare.

„Șansele ca această ofertă să fie acceptată sunt de 50%, pentru că ar păstra ministerul Mediului, iar Energia ar fi o compensație după înlăturarea membrului UDMR din ANRE”, susțin sursele citate.

După întâlnirea de Guvern, liderii UDMR au discutat dacă acceptă sau nu această ultimă ofertă, apoi urmând să dea un răspuns final. Potrivit informațiilor Hotnews.ro, negocierile continuă.

După discuțiile cu Kelemen Hunor, Marcel Ciolacu,a refuzat să spună care este concluzia. Întrebat dacă discuțiile vor continua, Ciolacu a răspuns: „Întotdeauna continuă discuțiile”.

Reamintim că UDMR a refuzat oferta publică făcută de Marcel Ciolacu potrivit căreia în viitorul Guvern puteau prelua portofoliul Fondurilor Europene și cel al Energiei.